Płace w firmie

» wyszukiwanie zaawansowane
Aby skorzystać
z pełnej wersji serwisu
Jeśli już jesteś naszym czytelnikiem zaloguj się

Numery on-line

Nowości 2020

Ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny a RODO – stanowisko prezesa UODO z 25 maja 2020 r.

W związku ze zgłoszeniem członków rodziny pracownika do ubezpieczenia społecznego pracodawca pozyskuje ich dane osobowe. Czy musi w związku z tym spełnić wobec nich obowiązek informacyjny? Na pytania te odpowiada prezes UODO.

• Czy pracodawca, przekazując do ZUS dane osobowe członków rodziny pracownika, musi od tych osób uzyskać zgodę na przetwarzanie tych danych
{$zarejestruj}
Sprawdź, jak mieć dostęp do wszystkich artykułów na cały 2020 rok!
  • W serwisie:

• Wip:

• Publikacje papierowe komplementarne:

Serwis ZUS Serwis ZUS Ubezpieczenia społeczne Ubezpieczenia społeczne Zeszyty US Zeszyty US Serwis ZUS Ubezpieczenia społeczne Zeszyty US
  • Portale:

Portal Kadrowy Portal Kadrowy Portal Oświatowy Portal Oświatowy Portal BHP Portal BHP Portal ZP Portal ZP Portal FK Portal FK Portal ZUS Portal ZUS Portal Spółka z o.o. Portal Spółka z o.o. Portal RB Portal RB Portal Kadrowy Portal Oświatowy Portal BHP Portal ZP Portal FK Portal ZUS Portal Spółka z o.o. Portal RB